fbpx

Мицкоски како директор на ЕЛЕМ купувал струја три пати поскапа, за 250 евра иако цената била 70 евра

Facebook
Twitter
LinkedIn

Реакција на изнесени ставови на Христијан Мицкоски

Мицкоски нема познавања од енергектиката, зборува невистини по логиката којашто очигледно тој ја применувал.

Како директор на ЕЛЕМ Мицкоски е тој кој во негов мандат во АД ЕСМ купуваше електрична енергија по три пати поголема цена, за 250e/MWh, во време кога струјата се продаваше по 70е/MWh. Без никаква енергетска криза.

Христијан Мицкоски ќе остане запаметен како најнеуспешниот директор на АД ЕСМ, а потоа и советник на Груевски, во чие време цената на електричната енергија се зголеми за 100 проценти, а тогаш немаше никаква енергетска криза.

Тој лажно обвинува дека АД ЕСМ ги оштетила граѓаните. АД ЕСМ ги продава ноќните вишоци на струја на аукција, на која може да учествуваат сите заинтересирани страни и на која се избира најповолниот понудувач.

Последни вести