fbpx

Николовски од граѓанската трибина во Гевгелија: На прав пат сме затоа што ги исполнуваме стратешките цели за члентво во НАТО и ЕУ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Пред само 2 години бевме на работ на граѓанска војна, од држава која беше поделена и изолирана, државата ја доведовме на прав пат и денеска сме светол пример – со овие зборови генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски ја отвори денешната граѓанска трибина „На прав пат“ во Гевгелија.

-Ветивме дека државата ќе ја изведеме на прав пат и еве сме, државата е на прав пат. Се остваруваат стратешките цели на државата. Свесни сме дека треба уште многу работа, не очекуваат уште многу предизвици, но сите сме посветени на иднината и доброто за граѓаните. За кратко време ќе бидеме и формално 30 земја членка на НАТО. Нашето знаме гордо се вее пред овие светски безбедносни институции. Останува уште техничка процедура да се заврши, рече Николовски.

После се што направивме со право очекуваме да ги започнеме преговорите со ЕУ за полноправно членство. Го исполнуваме сонот на генерациите да бидеме дел од НАТО и ЕУ.

Тоа е вистинскиот, правиот пат и таа одговороност ја исполнивме, рече Николовски во обраќањето пред гевгеличани.

 

Последни вести