fbpx

Делегација на СДСМ предводена од генералниот секретар Николовски во Крушево го одбележа државниот празник 2 Август – Денот на Републиката

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Делегација на СДСМ предводена од генералниот секретар Љупчо Николовски заедно со Душко Весковски, организационен секретар, Костадин Костадинов, член на ИО на СДСМ и Милена Курета од СДММ денеска го чествуваше големиот државен празник 2 Август – Денот на Републиката, положи свежо цвеќе и оддаде почит пред гробот на Никола Карев, пред споменикот на Слива „На хероите на Слива“ и пред споменикот на Мечкин Камен.
 
СДСМ останува посветена да го следи патот зацртан со Илинденското востание од 1903 и заседанието на АСНОМ од 1944 и заедно со граѓаните да гради слободна, еднаква и демократска држава, пријател на регионот и светот.
Последни вести