fbpx

Додека ВМРО-ДПМНЕ тоне, економијата расте, а над 3.000 вработени во градинките добиваат повисоки плати за 3.000 денари

Facebook
Twitter
LinkedIn
Соопштение за јавност
 
 
Дали дезинформаторот Антонио Милошоски сменил професија, па се вработил да штанца текстови во Центарот за дезинформации на ВМРО-ДПМНЕ?
 
Белиот дворец на ВМРО-ДПМНЕ стана дезинформ биро.
 
Додека ВМРО-ДПМНЕ тоне, официјални податоци покажуваат дека економијата расте.
 
За две години отворени се 49.000 работни места, а невработеноста опадна на историски најниско ниво од 17,8 отсто, растат платите и пензиите, а рекорден раст од 260 отсто бележат странските инвестиции.
 
ВМРО-ДПМНЕ тоне во лажни вести додека над 3.100 вработени во градинките и над 1.700 вработени со секторот социјална заштита добиваат поголеми плати за над 3.000, односно за над 4.000 денари.
 
ВМРО-ДПМНЕ тоне додека кај секој граѓанин државата враќа 15 отсто од платеното ДДВ.
 
Опозициската ВМРО-ДПМНЕ останува осамена во дејствувањето против интересите на граѓаните и државата.
 
 
 
Последни вести