fbpx

Борбата за чиста животна средина продолжува, генерално чистење на Град Скопје и прва кривична пријава за недозволено фрлање смет

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Град Скопје во континуитет продолжува со реализација на мерките што имаат за цел намалување на загадувањето и обезбедување чиста животна средина за сите.

Во текон на вчерашниот ден и денеска, на територија на Град Скопје се одвива масовна акција за генерално чистење на градот.

Во сите општини во Град Скопје се одвива масовно чистење при што се ангажирани целите технички и човечки потенцијали на Градот и јавните претпијатија под негова надлежност.

Се чистат диви депонии, се метат и мијат сите градски и општински улици, се кастрат дрвја и грмушки, се пополнуваат ударни дупки по улиците. 

Паралелно со акцијата за чистење, се засилува и инспекцискиот надзор кој има за цел да стави крај на недозволеното одлагање смет на јавни површини. 

Во таа насока, вчера за прват во историјата на Град Скопје е напишана првата кривична пријава за неовластено фрлање смет.

Град Скопје и сите надлежни институции остануваат посветени на реализација на мерките што обезбедуваат почист воздух и здрава животна средина за сите, затоа што тоа се основите за зголемување на квалитетот на живот на граѓаните.

 

Скопје, 27.07.2019  

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 
Последни вести