fbpx

Декларација на СДСМ за бескомпромисна борба против криминалот и корупцијата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Централниот одбор на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, поддржан од пратениците, министрите, замениците министри, градоначалниците, Социјалдемократската младина и Форумот на жени, тргнувајќи од интересите на граѓаните и заложбата за воспоставување на владеење на правото и остварување на националните интереси за членство во ЕУ и НАТО, ја донесе следнава:

Д е к л а р а ц и ј а
За бескомпромисна борба против криминалот и корупцијата

Свесни за значењето на владеењето на правото и правната држава,
Свесни дека криминалот и корупцијата претставуваат огромна закана за владеењето на правото, демократијата, човековите права и правдата и закана за економскиот развој и функционирањето на пазарната економија,
Свесни за штетните последици од корупцијата врз поединци, правни лица и државните институции,
Се обврзуваме на наша целосна посветеност:
– На јакнење на институциите и системот на државата
– На борбата против криминалот и криминалците
– На почитување на интегритетот во извршувањето на функциите
– На транспарентно, отчетно и одговорно работење,
Даваме целосна поддршка на институциите на државата за бескомпромисната борба против криминалот и корупцијата и
Потврдуваме дека наша цел секогаш била и останува владеење на правото, правда за сите, правичност и доследно почитување на човековите права!

Скопје, 18.07.2019 година

Социјалдемократски сојуз на Македонија

Последни вести