fbpx

Тимови на СДСМ Велес на средби со граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Почитувани сограѓани 

Се обврзавме пред Вас граѓаните за промени и нов начин на делување и работењеи тоа го практикуваме .

Деновиве партијата се консолидира и реорганизира се со цел за подобро делување и сервис за граганите. Локално се направи економска консолидација на општината која имаше огромни долгови кои  се подмирени , воедно  се започнаа нови проекти во интерес на граѓаните.  

Започнатите проекти се финализиират успешно и најкратки можни рокови. Најсвеж пример е пуштање во употреба на Пречистителната станица за отпадни води.

Работевме на стабилизирање од економски аспект, транспарентност , отчетност за трошење на парите на граѓаните но и на забрзување на напредокот на општеството , затоа  се започна со враќање на парите на граѓаните како повраток на ДДВ, Зелена нафта за земјоделците ,зголемени плати во градинките,Образовен додаток….

СДСМ како партија даде збор  дека  ќе е секогаш со Вас граѓаните со цел да го градиме заеднички општеството еднакво за сите и така продолжуваме.

За таа цел од овде започнуваме и со теренски активности и средби со Вас граѓаните, на терен, во маалата, во селата, во урбаните заедници да ве слушнеме и да ги видиме вашите локални проблеми кои треба да се решат

За нас, зборот важи! 

Тимови на СДСМ, придужувани од партиски носители на функции, советници, пратеници, директори ќе се сретнат со Вас на маалски средби каде ќе разговараме за вашите потреби но и за начинот на решавање на проблемите.

Секој ден, континуирано, нашите претседатели на општински организации, нашите нови тимови заедно со градоначалникот ќе бидат заедно со вас .

Ве покануваме  да се приклучете, да бидете гласни, Ние сме тука за да го слушнеме вашиот глас и да делуваме.

За подобар живот на сите, заеднички да ги градиме промените и напредокот на нашата земја.

Со почит 

Гоце Серафимов

Претседател на ООСДСМ Кочани

Последни вести