fbpx

Не е само Ленин, Мицкоски е тој кој треба да ја повлече блокадата на Скопје

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Повлекувањето на Ленин Јованоски ниту ќе стави крај на блокадите, ниту пак ќе го испере ВМРО-ДПМНЕ за одговорноста за блокадите на Скопје и отежнатиот живот на неговите граѓани.

ВМРО-ДПМНЕ може да се обидува да го менува лицето во јавноста, Ленин Јовановски, да го замени со нов Ленин, но на сите им е јасно дека зад оваа блокада стои еден ист систем една иста матрица на функционирање која само знае да блокира и да уценува.

Христијан Мицкоски е главниот инспиратор и режисер на хаосот што му се случува на главниот град.

Сите виновници за блокадите се посредно или непосредно поврзани до Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ и оттаму, единствено Мицкоски и со Ленин и без Ленин, е тој кој може да стави крај на тортурата што им ја врши на скопјани.

Мицкоски треба да се покрие од срам за сето она што му го прави на сопствениот град, на своите сограѓани.

Последни вести