fbpx

Честитка за победата на изборите од групата Социјалисти и Демократи во ЕП до Заев: Остануваме ваш силен поддржувач на патот кон ЕУ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Групата Социјалисти и Демократи во Европскиот парламент, испрати писмо со честитка до претседателот на СДСМ, Зоран Заев за победата на претседателските избори.

Од страна на групата Социјалисти и Демократи во Европскиот парламент јасно е потенцирана нивната поддршка за нашата земја на патот кон ЕУ и поддршка на политиките на проширување на Унијата кон Западен Балкан.

„Ве уверуваме дека групата Социјалисти и Демократи ќе остане ваш силен поддржувач и веќе имаме идеи за идна блиска соработка“, стои во писмото, кое е потпишано европратениците Тања Фајон, Виктор Бостинару и Кнут Флекенштајн.

Групата европарламентарци од социјалистите и демократите го истакнува значењето на соработката помеѓу Парламентот на Република Северна Македонија и Европскиот парламент како „витален инструмент за подготовка на земјата за проширувањето на ЕУ“.

Во писмото, групата Социјалисти и Демократи во Европскиот парламент до претседателот Заев упатува благодарност за добрата соработка во изминатите пет години за кои се наведува дека „не секогаш биле лесни времиња, но дека постојат значајни успеси, пред се Договорот од Преспа“.

Скопје, 11.05.2019
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести