fbpx

Ве повикуваме в недела заедно да маршираме, на улиците на Прилеп, да го одбележиме Денот на жената

Facebook
Twitter
LinkedIn

Повик за учество на осмомартовски марш во организација на Форум на жени на СДСМ

И оваа година да го одбележиме меѓународниот ден на жената, борбено на улиците.

Солидарни и оваа година маршираме заедно за достоинствена работа, за живот ослободен од насилство и еднакви можности за секоја една!

Заедно да ја продолжиме долгогодишната борба за рамноправност на секое место и во секое време!

Ве повикуваме да марширате заедно со нас затоа што само заедно сме посилни. Во недела во 12 часот во Прилеп, се гледаме на марш!

Стартно место Могила на непобедените.

Последни вести