fbpx

Со СДСМ напредок од 19 места и најдобро рангирана земја во регионот по слобода на медиумите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Во најновиот извештај на „Репортери без граници“ нашата држава бележи напредок од 19 позиции на Глобалниот индекс за слободата на медиумите.

Северна Македонија се наоѓа на 38-то место односно е најдобро рангирана од сите други држави од регионот.

Времето на заробена држава со ВМРО-ДПМНЕ заврши, живееме во слободно и демократско општество.

Од првиот ден од преземањето на власта, СДСМ ја почитува независноста на медиумите и со политиките инвестира во создавање услови за развој на слободната мисла.

Сето тоа СДСМ придонесе новинарите и медиумите слободно, професионално и без притисоци да ја вршат својата работа.

Тоа е препознаено од релевантни меѓународни организации и нивните извештаи каде нашата држава секојдневно бележи напредок.

СДСМ заедно со медиумите продолжува да гради демократско, слободно и инклузивно општество.

Последни вести