fbpx

Караванот „Рамо до рамо до победа“ во Босилово и Росоман: Воведовме системски решенија за раст на пензиите и минималната плата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Како дел од караванот „Рамо до рамо до победа“ денеска претседателката на Форумот на жени на СДСМ, Јована Тренчевска, беше во посета на општина Босилово.

– СДСМ зад себе има резултати на секое поле, но можеби најочигледни се резултатите што ги постигнавме во социјалната заштита и во унапредување на стандардот на граѓаните. Просечната плата која беше едвај 9.000 денари, денес е 20.175 денари, додека просечната пензија ја зголемивме за 60 отсто, но воведовме системски решенија со кои и минималната плата и пензиите ќе растат постојано, без тоа да зависи од нечија политичка волја. Трајно ги обезбедивме стечајните работници, ја зголемивме гарантираната минимална помош и воведовме државна социјална пензија. Тоа, на дело значи вистинска грижа за секој граѓанин, порача Тренчевска.

Во општина Росоман беше членот на Комисијата на СДСМ за земјоделство Гоце Георгиевски кои пред присутните порача дека СДСМ заедно со земјоделците активно вложува во аграрот повикувајќи ги земјоделците да аплицираат на јавниот повик со кој можат да добијат 10.000 евра грант за модернизација на земјоделското производство.

Последни вести