fbpx

Пендаровски во Росоман: Да продолжиме заедно напред, нашите земјоделски производи да бидат конкурентни на огромниот пазар на ЕУ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Заедничкиот кандидат за претседател, Стево Пендаровски попладневно е на средби со граѓаните на Росоман.

Пендаровски рече дека неговата визија како претседател на сите граѓани е државата да продолжи да оди напред, по патот на напредокот и интеграциите во НАТО и ЕУ.

Тоа ќе значи обезбедена и сигруна иднина, безбедност и стабилност. Но интеграциите отвораат и низа можности на сите полиња, достапност на ЕУ фонтовите, учество на огромниот европски пазар од 500 милиони, додаде Пендаровски.

Нашатата таковина е земјоделска земја. На Европа и требаат нашите земјоделски производи. Да продолжиме со напредокот, да станеме членка на Европската унија и да ги забрзаме позитивните процеси за земјоделците. Ни се отвоа пазар од 500 милиони жители во Европа. Затоа мора да продолжиме наред заедно и да не дозволиме никој да не врати назад“ порача Пендаровски.

Последни вести