fbpx

Делегација на СДСМ во Охрид оддаде почит повод 24 мај – Денот на сесловенските просветители

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

По повод 24 мај – Денот на сесловенските просветители, партиска делегација на СДСМ во состав Бисера Костадиновска Стојчевска -потпретседателка на СДСМ, Кристина Крлеска Деспотовски- претседателка на ОО СДСМ Охрид и Рисе Недески -секретар на ОО СДСМ Охрид денеска оддаде почит и положи свежо цвеќе пред споменикот на Свети Кирил и Методиј во Охрид.

Светите браќа зад себе оставија вонвременско цивилазиско дело важно за развојот на писменоста на голем дел од Европа.

СДСМ особено ги цени нивните дела и продолжува со мерки и политики што вистинска грижа и унапредување на македонскиот јазик

Последни вести