fbpx

Рамо до рамо со граѓаните на Дебар: Заедно да го отвориме патот кон нашата крајна цел, да станеме дел од ЕУ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Во рамки на караванот теренски активности на СДСМ, „Рамо до рамо до победа“, генералниот секретар Миле Зечевиќ Вардарски денеска беше на маалска средба со граѓаните на Дебар.

-Имаме историска шанса за обезбедување на европска иднина за целиот наш народ, за сите граѓани, а пред идните генерации имаме обврска, затоа да истраеме и заедно да го отвориме патот кон нашата крајна цел, да станеме дел од ЕУ, порача Зечевиќ.

Ние знаеме дека на заедништвото почива заедничкиот успех, кажа Зечевиќ.

-На народот, на граѓаните им треба и мир, стабилност, соживот и сигурна иднина. Нашите граѓани, без разлика на етничка припадност, сакаат да бидат дел од ЕУ, да живеат достоинствено и подобро во својата држава. Не само животниот стандард и европските вредности, исклучително е важно да бидеме седнати на големата маса во ЕУ, рамноправни, рамо до рамо со големите државотворни народни на Европа. Заради заедничко доброто на идните генерации и заради доброто на земјата. Гласот за Европа е глас за европска иднина. Да се обединиме околу европскиот пат, на заедништвото почитува и заедничкиот успех, рече генералниот секретар на СДСМ, Миле Зечевиќ Вардарски.

Последни вести