fbpx

Каде се парите на скопјани треба да каже ВМРО-ДПМНЕ која ги има сите управни одбори

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Советот на Град Скопје кон крајот на минатата година за оваа 2023 година изгласа буџет од 700 милиони денари или над 100 милиони евра.

Денес, неколку месеци подоцна, Град Скопје за првпат во историјата е со блокирана сметка и му се заканува банкрот.

Каде се потрошија парите на скопјани треба да каже ВМРО-ДПМНЕ, затоа што таа партија ги има сите управни и надзорни одбори во претпријатијата и установите, таа партија го има мнозинството во Советот.

Ситуацијата во речиси сите скопски јавни претпријатија и установи е катастрофална, а директна одговорност за тоа имаат ВМРО-ДПМНЕ и кадрите на шпицниот градоначалник Христијан Мицкоски

Над 100 милиони евра се потрошија, а граѓаните не видоа реализација на ниту еден капитален проект.

Дури и наследените проекти како мостовите на булеварот АСНОМ и улицата Љубљанска, реконструкцијата на Универзална сала, клучката кај Момин поток, стојат нечепнати повеќе од една и пол година.

Потрошен буџет и нереализирани проекти, ете што значи кога ВМРО-ДПМНЕ ќе добие шанса да раководи со народните пари.

Последни вести