fbpx

Индустриското производство во февруари бележи раст од 7,3 отсто, економијата е раздвижена, државата е на вистински пат

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Економските показатели се јасни и континурано ја потврдуваат успешноста на политиките на Владата предводена од СДСМ.

По највисокиот раст на индустријата во последните седум години, индутријата продолжува да расте и во 2019 година.

Според официјалните податоци на Државниот завод за статитика, индустриското производство во февруари 2019 бележи раст од 7,3 отсто споредено со истиот месец од 2018.

Истовремено растот на индустријата за периодот јануари-февруари 2019, е за 9.6 отсто повисок во однос на истиот период од минатата година.

Годините на уназадување, додека државата се наоѓаше во неизвесност и изолација, се зад нас. Денес, со придвижувањето во процесот на интеграциите, со извесното членство во НАТО, економијата е стабилизирана и се движи во добар правец.

Со влезот во НАТО и интеграцијата во ЕУ, дополнително ќе се интензивираат позитивните еконосмки трендови. Владата предводена од СДСМ продолжува со спроведување на мерките што обезбедуваат економски раст, нови работни места, нови инвестиции, повеќе пари и повисок животен стандард за сите граѓани.

 

Скопје, 29.03.2019
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТ
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести