fbpx

Дали намерно пратениците на ДПМНЕ не го известиле Мицкоски за Декларацијата за Илинден?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Со денови ДПМНЕ пласира едни исти лаги за Декларацијата за Илинден којашто ја поднесе СДСМ.

Што се случува во ДПМНЕ? Дали намерно пратениците на ДПМНЕ не го известиле Мицкоски дека Декларацијата за Илинден е поднесена во Собранието?

Доколку во ДПМНЕ меѓу себе си кријат информации едни од други тоа е едно, но изнесувањето невистини и лаги во јавноста е нешто сосема друго.

Која е целта на пратениците на ДПМНЕ не навлегуваме, тоа го сметаме за внатрешно прашање во опозициската партија, но јавноста ја заслужува вистината. Впрочем сметаме дека и самиот Мицкоски заслужува да ја знае вистината.

Затоа, во прилог на ова соопштение испраќаме и директен линк до собраниската интернет страница каде Мицкоски ќе може да ја прочита и воедно да ги одбегне обидите на неговите пратеници да му кријат јавно достапни информации.

Линк до официјалната страница на македонското Собрание: https://www.sobranie.mk/detali-na-materijal.nspx?param=f95aef9b-e630-43fb-9ff4-d2d86753501c

Последни вести