fbpx

СДСМ прави сè за членство во ЕУ а ДПМНЕ само блокира

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ работи во интерес на граѓаните и државата и прави сè за членство во Европската унија.

По 17 години чекање ги започнавме преговорите за членство во ЕУ, со заштитен македонски идентитет и признат македонски јазик.

Усвојувањето на уставните измени е за продолжување на европскиот пат и ќе ја обезбеди европската иднина на државата и на граѓаните.

Од друга страна ДПМНЕ само блокира и се поставува како пречка на патот кон ЕУ членство.

Сите лаги и деструкции на ДПМНЕ им потонаа и за бугаризација и асимилација, за губење на јазикот и идентитетот, за бугарски диктат.

Со попречување на напредокот на европскиот пат, ДПМНЕ кочат поголеми плати, пензии, кочат подобар живот за граѓаните, економска извесност, подобри перспективи за младите.

Пред државата е единствена можност, што треба да се искористи. Вратите на ЕУ се отворени, поддршката од стратешките партнери е силна и јасна.

Последни вести