fbpx

СДСМ се бори за членство во ЕУ, за европски плати поголеми од 70 до 100%

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ се бори за членството во ЕУ заради граѓаните, за подобар животен стандард, поголеми плати и пензии.

За само неколку години СДСМ со интеграциските политики успеа значително да ја раздвижи економијата, да ги покачи платите и пензиите.

Минималната плата од 8.000 денари во време на ДПМНЕ, СДСМ ја покачи на 21.000 денари.

Просечната плата СДСМ ја зголеми драстично, од 22.000 денари во време на ДПМНЕ на 37.000 денари.

Со членство во ЕУ сите овие бројки драстично ќе бидат поголеми.

Платите во првите години на земјите членки во ЕУ растат 70-100 проценти.

Гласот за уставни измени е глас за економски раст и развој, за поголеми плати и пензии.

Нашите граѓаните заслужуваат европски животен стандард.

Последни вести