fbpx

Над 50 милиони евра поддршка преку ИПАРД и „Млад земјоделец“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ со ефикасни мерки обезбедува силна поддршка за земјодлеството, а особено за младите земјоделци.

На располагање се над 50 милиони евра од ИПАРД програмата, како и мерката „Млад земјоделец“.

Во тек е нов повик за млади земјоделци за поддршка од 10.000 евра по корисник, од Националната програма за рурален развој.

Од годинава, за прв пат младите земјоделци добиваат авансна исплата од 40% од грантот веднаш по потпишување на договорот.

Во тек е програмата ИПАРД 3 која нуди дури до 70% кофинасирање во инвестиции.

Мерките на СДСМ ги мотивираат младите земјоделци да инвестираат во својата татковина и им отвораат огромни можности за развој и успех, за поголем принос и профит.

Последни вести