fbpx

Антиевропска опозиција-Мицкоски и ДПМНЕ сакаат блокада на членството во ЕУ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Во зе јава се профилира антиевропска опозиција. Христијан Мицкоски и ДПМНЕ сакаат блокада на членството во ЕУ и работат на попречување на европскиот пат на државата.

Иако немаат никаков аргумент зошто се против членство во ЕУ.

Мицкоски со своите неразумни постапки сака да ја турка државата кон изолација, кон нови 11 години уназадување и стагнација.

СДСМ со сите проевропски сили нема да дозволи тоа и ќе направи се за реализација на стратешката цел за членство во ЕУ.

Членството во ЕУ води кон европски вредности и стандарди, посилна демократска стабилност и правна сигурност, повисок животен стандард, поголеми плати и пензии.

Евроинтеграцијата носи економска стабилност и раст, вклучување во единствениот европски пазар од 500 милиони луѓе, пристап до голем број бенефиции, фондови и инвестиции од ЕУ за развој на инфраструктурата, земјоделството, образованието, здравството, културата.

Токму затоа блокадите на Мицкоски и ДПМНЕ мора да бидат поразени.

Последни вести