fbpx

По 11 годишното задолжување, денес јавниот долг е стабилизиран, ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски нека учат како се работи домаќински и одговорно

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Антинародното раководство на ВМРО-ДПМНЕ очајно шири лажни вести додека се случува историскиот успех со потпишувањето на Протоколот за пристапување на Македонија во НАТО.

Токму ВМРО-ДПМНЕ за 11 години тројно го зголеми јавниот долг заради остварување на криминални интереси за лично богатење на поединци.

За разлика од таквиот однос, Владата предводена од СДСМ преку одговорно и домаќинско управување со финансиите успеа да го стабилизира јавниот долг, а парите да ги пренасочи кон граѓаните и нивните потреби.

Фреквенцијата на аукции е намалена двојно, од четири пати месечно на два пати во еден месец , значително се намалени каматните стапки на аукциите, а јавниот долг изнесува 47.8 отсто од БДП, а не над 50 како што лаже ВМРО-ДПМНЕ.

Се повеќе пари завршуваат кај граѓаните а граѓаните точно знаат за што се трошат нивните пари.

ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успешните економски политики на Владата.

Бројни економски показатели докажуваат дека економијата е стабилизирана и поставена на здрави основи.

Растат платите, невработеноста опаѓа, расте извозот и индустриското производство, се повеќе пари завршуваат кај граѓаните и стопанството.

Наместо во очај да шират лажни вести, ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски нека учат како се работи одговорно со јавните финансии и во корист на граѓаните.

Скопје, 07.02.2019
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести