fbpx

Антиевропските политичари ги чека двоен пораз на изборите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Антиевропските политичари ги чека двоен пораз на изборите идната година и на претседателските и на парламентарните.

Иднината на државата е европска, друга алтернатива нема. По 17 години чекање вратата на ЕУ е отворена, поддршката од меѓународната заедница е јасна и недвосмислена.

Само Мицкоски и ДПМНЕ се против членството во ЕУ.

Граѓаните не сакаат нова изолација, економска стагнација и неизвесност, сакаат европска иднина, европски вредности, европски животен стандард.

Членството во ЕУ носи повисоки плати и пензии, пазар од 500 милиони луѓе за пласирање на македонските производи, пристап до европските фондови.

СДСМ е предводник на европскиот фронт и отворен за сите партии кои се за подобра европска иднина на државата.

Антиевропската политика на ДПМНЕ е антимакедонска и ќе биде поразена.

Последни вести