fbpx

Со СДСМ плати на наставници и над 40.000 денари, го вреднуваме трудот и нивната работа

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ на дело покажува како се вреднува трудот и одговорната работа на наставниот кадар во образованието.

Од 2017 година досега СДСМ ги зголеми платите на наставниците за 55 отсто.

Со зголемени почетни плати, коефициент на сложеност и минат труд, платите на наставниците со искуство денеска достигнуваат над 40.000 денари.

Од оваа година наставниците добиваат и 10.000 денари К15, односно регрес за годишен одмор, прв пат после 20 години.

Платите во образованието ќе продолжат да растат и понатаму, СДСМ обезбедува подобар животен стандард и подобри услови за работа.

Последни вести