fbpx

СДСМ го зголеми БДП за 3 милијарди евра во споредба со ДПМНЕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ во изминатите години, во услови на светска економска и енергетска криза, значително го зголеми БДП и ја заштити економијата и стандардот граѓаните.

Бруто домашниот производ во споредба со ДПМНЕ е згоелемен за 3 милијарди евра.

Во 2017 година БДП изнесувал 9.7 милијарди а во 2022 е 12.9 милијарди.

Истовремено со најголем пакет антикризни мерки од државите во регионот, во висина од 760 милиони евра, беше обезбедена поддршка за граѓаните и за компаниите за справување со енергетската и економската криза.

СДСМ не инвестира во стиропор, споменици и жални врби, туку ги враќа парите кај граѓаните.

Последни вести