fbpx

Извештајот на ЕК е потврда, ДПМНЕ и Мицкоски се кочничари на европскиот пат

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Извештајот на Европската комисија ги потврди фактите дека ДПМНЕ и Мицкоски се кочничари на европскиот пат и на реформите на земјата.

Извештајот јасно наведува дека ДПМНЕ активно ја блокираше работата на Собранието што беше значајна пречка за напредок.

Се укажува на потребата да се донесат уставните измени и реформите за ЕУ кои ги блокираат токму Мицкоски и ДПМНЕ, а блокадата на ДПМНЕ е и за поглавјата кои се однесуваaт на борбата против корупцијата.

Но, и покрај опструкциите на опозицијата, државата продолжува да ги исполнува условите за продолжување на преговорите за членство.

Блокадите и опструкциите на ДПМНЕ и Мицкоски мора да бидат поразени заради сите граѓани и заради иднината на земјата.

Последни вести