fbpx

Милијарда евра имаме на располагање од ЕУ за македонската економија

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Планот на Европската унија за раст на економиите на Западен Балкан и става на располагање на нашата држава милијарда евра.

Отворени се привилегиите и можностите од зачленувањето во Европската Унија пред време, односно додека траат преговорите.

Првиот трансфер треба да се направи со април 2024 година.

Тоа значи дека ако продолжат реформите и процесот на интеграција, првиот трансфер од новиот пакет на ЕУ ќе го имаме за пет месеци.

Тоа е голема шанса која не смее да се пропушти, а тука е и отворањето на единствениот европски пазар за македонската економија, како и раст на животниот стандард на граѓаните.

Токму затоа блокадите на ДПМНЕ и Мицкоски на европскиот пат мора да бидат поразени.

Последни вести