fbpx

СДСМ инвестира во современа инфраструктура и се грижи за ранливите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавнсот

СДСМ инвестира во современа инфраструктура но се грижи и за ранливите граѓани.

Во изминатите четири години, изградени се или се во фаза на изградба повеќе од 860 социјални станови низ целата држава.

Најголемата социјална зграда, дом за 312 семејства, се наоѓа во општина Бутел.

Инвестиција вредна речиси 10 милиони евра на Владата на СДСМ, со единствена цел, да се помогне на деца без родители, на самохрани родители, лица со попреченост, на оние на коишто им е неопходен дом.

За СДСМ сите се важни, грижата за сите е важна.

Ако се направи споредба со времето на ДПМНЕ, вредноста на оваа зграда од 10 милиони евра е еднаква на 4 лава – споменици од Скопје 2014.

Тоа е суштината разлика помеѓу СДСМ и ДПМНЕ.

СДСМ се грижи за подобар живот на граѓаните, ДПМНЕ за спомениците.

СДСМ не сади палми и жални врби во Вардар, туку вложува во потребите на граѓаните.

Последни вести