fbpx

ВМРО-ДПМНЕ нема да успее преку неосновани пријави да го поткопа концептот едно општество, граѓаните ќе ги поразат црнилата на Мицкоски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Антинародното раководство на ВМРО-ДПМНЕ предводено од антизападниот Христијан Мицкоски по секоја цена се обидува да шири поделби и омраза, да го поткопува градењето на едно општество за сите.

Залудни се обидите на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ преку неосновани кривични пријави да го блокираат напредокот на државата.

Мицкоски и врвот на ВМРО-ДПМНЕ не успееја да ја блокираат интеграцијата во ЕУ и НАТО, а нема ни преку неосновани кривични пријави да успеат да го блокираат градењето на едно општество концепт кој доби огромна поддршка од мнозинството граѓани.

Законот за употреба на јазиците ја регулира употребата на албанскиот јазик кој во Македонија е втор официјален јазик уште со амандманите на Уставот од 2001 година и истиот не влијае на употребата и заштитата на македонскиот јазик.

Македонскиот јазик е заштитен и обезбеден засекогаш, тој е прв официјален јазик во Македонија, сега и меѓународно признат и ќе се употребува во најголемите западни сојузи како што се ЕУ и НАТО.

Објавувањето на Законот во„Службен весник на РМ“ со потпис на Претседателот на Собранието е единствено поради безобразното прекршување на Уставот од страна на Ѓорѓе Иванов кој е должен да го потпише Указот за прогласување на законот доколку е донесен по втор пат со потребното мнозинство во Собранието.

ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски нудат само деструкција, поделби, омраза и изолација. Македонија стави крај на нивните црнила и одбра светла иднина во ЕУ и НАТО како држава партнер на демократскиот свет.

Граѓаните нема да дозволат нов Груевски или Иванов кој ќе ги врати назад во темното минато, граѓаните ќе ги поразат деструктивните црни политки на Мицкоски на какво били избори, кога и да се одржат.

Скопје, 18.01.2019
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести