fbpx

ВМРО-ДПМНЕ пласира лажни вести во обид да шири неоснована паника, полицијата работи одговорно, се расчистуваат прекршувањата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Антинародното раководство на ВМРО ДПМНЕ продолжува со обидите неосновано да шири паника во јавноста преку пласирање на лажни вести.

ВМРО ДПМНЕ лаже  дека довербата кон полицијата е 31 отсто, бидејќи нема ниту една анкета со таков процент 

Напротив, последната анкета направена од ОБСЕ покажува дека 75 отсто од граѓаните се чувствуваат безбедно и сигурно. 

Тоа е резултат постигнат поради независноста, професионалноста и ефикасноста на полицијата, која работи во интерес на граѓаните и заштита на законите.

Коалиции меѓу криминалот и власта се олицетворение на владеењето на антинародното ВМРО-ДПМНЕ.

Денес, институциите функционираат независно и професионално, неселективно се постапува против секое прекршување на законите.

Министерството за внатрешни работи продолжува да работи одговорно и посветено, како вистински парнер и заштитник на граѓаните кои се безбедни и сигурни.

 

Скопје, 30.12.2018 

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА

​СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 
Последни вести