fbpx

(Фото) Повеќе зелено, успешно спроведена акцијата на СДСМ за пошумување во Ресенско

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Акцијата за пошумување којашто денеска ја реализира Социјалдемократската младина и СДСМ успешно беше спроведена во Ресенско.

Под мотото „Повеќе зелено“ партиски функционери, меѓу кои и Миле Зечевиќ Вардарски, Ивона Кузмановиќ, Менде Диневски, Наумче Мојсоски, Томе Христоски, Борче Петковски, Весна Томовска, Бети Рабаџиева, Методија Илиевски, заедно со членови, активисти, млади, пратеници, засадија 2.000 садници на потегот кај населеното место Штрбово, Ресенско.

Заедничката еколошка акција на младите социјалдемократи и СДСМ е придонес кон големата акција за пошумување којашто веќе ја спроведуваат надлежните министерства и надлежни институции.

Пошумувањето е значајна и општествено одговорна активност која го зголемува зеленилото, влијае на создавање здрава и животна средина и поттикнува еколошка свест.

Последни вести