fbpx

(Фото) Повеќе зелено, успешно реализирана акцијата на СДСМ за пошумување во Кумановско

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Денеска успешно беше реализирана акцијата на СДСМ за пошумување и во Кумановско.

Под мотото „Повеќе зелено“ партиски функционери, меѓу кои и Сања Лукаревска, Бојан Маричиќ, Оливер Спасовски, Костадин Ацевски, Мартин Костовски, Љатифе Шиковска, Санела Шкриељ, Лидија Тасевска, Маја Манолева, Александар Бајдевски, заедно со членови, активисти, млади, пратеници, засадија 3.000 садници на потегот кај населеното место Старо Нагоричане, Кумановско.

Во рамки на оваа еколошка акција, на 5 различни локации ширум републиката ќе засадат над 10.000 дрвца (садници), со средства обезбедени од СДСМ.

Пошумувањето е значајна и општествено одговорна активност која го зголемува зеленилото, влијае на создавање здрава и животна средина и поттикнува еколошка свест.

Последни вести