fbpx

(Фото) Повеќе зелено и во Велешко, акција на СДСМ и СДММ за пошумување

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Акцијата „Повеќе зелено“ на СДСМ и Социјалдемократската младина на Македонија за пошумување на 10.000 дрвца (садници) успешно се спроведе на 5 локации ширум републиката.

Во Велешко, на потегот Бела Вода, партиски функционери, меѓу кои и Каја Шукова, Андреј Петров, Горан Трајковски, Тања Томиќ, Горан Стојановски, Ненад Коциќ, Даниела Пановска, Васко Кичевски, заедно со членови, активисти, млади, пратеници, засадија 2.000 садници.

Заедничката еколошка акција на младите социјалдемократи и СДСМ е придонес кон големата акција за пошумување којашто веќе ја спроведуваат надлежните министерства и надлежни институции.

Останува посветеноста на СДСМ за зголемување на зелените површини, но и за поттикнување на општествената свест.

Последни вести