fbpx

Ковачевски од Кавадарци: Донесовме одлука, поголеми субвенции за лозарите од 40.000 на 52.000 денари по хектар

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Денеска во Влада се одржа посебна тематска седница за измена на програмата за финансиска поддршка во земјоделство каде во мерката за лозарство по хектар износот на субвенции за 2023 година од 40.000 денари по хектар ја зголемуваме на 52.000 денари по хектар. Тоа е повеќе за сите, рече претседателот на СДСМ и премиер Димитар Ковачевски вечерва на трибина Повеќе за сите во Кавадарци.

Донесовме и нова дополнителна мерка за денар плус по килограм за предадено грозје, за што изводјуваме 1 милион евра, додаде Ковачевски.

Последни вести