fbpx

Во 2023 година Мицкоски и ДПМНЕ не направија ништо за граѓаните, блокираа и кочеа

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

На крајот на 2023 година ќе остане забележано дека Мицкоски и ДПМНЕ не направија ништо добро, ништо корисно, буквално ништо за граѓаните и државата.

Цела 2023 година ДПМНЕ и Мицкоски ја кочеа државата и ги блокираа законите во Собранието кои се од интерес на сите граѓани.

Дури и во Извештајот на ЕК јасно беше посочено дека ДПМНЕ и Мицкоски се кочничари на реформите, на напредокот и европскиот пат.

Иако имавме успешен скрининг, иако имаме огромна меѓународна поддршка и отворени врати во ЕУ, не продолжува со отворањето поглавја поради блокадата на европскиот пат од страна на ДПМНЕ и Мицкоски.

Тоа е истата партија којашто се противеше на членството во НАТО.

Бројни закони во интерес на граѓаните беа блокирани од страна на ДПМНЕ во македонското Собрание.

Блокадите и кочењата на европската иднина на државата ќе го доживеат финалниот пораз на изборите во годината што доаѓа.

Последни вести