fbpx

СДСМ на страна на работниците и Синдикатот, платите на вработените на ФЗО се обезбедени

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ е на страната на работниците и на Синдикатот.

Владата го разгледа барањето на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓанија (УПОЗ) и донесена е нова препорака којашто се однесува на сегашната вредност на бодот за пресметка на плати, со важност од 1 јануари 2024 година до 31 мај 2024 година.

Ова значи обезбедување на висината на платите на вработените на ФЗО. Одлука го опфаќа периодот до трајното решение кое секако ќе биде во корист на сите вработени

Последни вести