fbpx

ДПМНЕ со Силјановска нудат враќање назад во изолација, далеку од ЕУ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

На претстојните претседателски и парламентарни избори граѓаните имаат шанса да го изберат правецот на државата.

Едниот е патот на интеграција во ЕУ, чиј предводник е СДСМ, а другиот пат што го предлага опозицијата е сосема спротивен, тоа е изолација, стагнација, враќање назад во едно мрачно време на национализам и поларизација.

ДПМНЕ, со Силјановска нуди само враќање назад, во изолација, заглавени 11 години без било каков напредок, далеку од ЕУ.

Даваат лажни ветувања кои никогаш нема да се остварат.

Доволно е само да се погледне што се случи во Скопје. ДПМНЕ не донесе никаква позитивна промена, не донесе никаква реформа, само катастрофа.

Ист е примерот и со предлогот за претседателски кандидат на опозицијата во ликот на Давкова.

ДПМНЕ не може да донесе никакви позитивни промени затоа што единствената шанса за Македонија е членството во ЕУ – а тие се против тоа.

Со ДПМНЕ нема ЕУ ниту за 100 години.

Изборот пред граѓаните е јасен. Напред по европскиот пат на напредокот со СДСМ или назад во изолација со ДПМНЕ.

Токму затоа граѓаните ќе ја дадат поддршка за кандидатот на СДСМ и коалицијата.

Последни вести