fbpx

Мицкоски е разочарување, ист е како Никола Груевски, ако продолжи да пробува да ја блокира Македонија, следуваат избори

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Идентично како неговиот претходник, Никола Груевски, и Христијан Мицкоски ја срамоти Македонија во очите на демократскиот светот, се кара со најголемите стратешки пријатели на земјава.

Дали на Мицкоски му смета поддршката на демократскиот свет, поддршката на Соединетите Американски Држави за Македонија и нејзиното членство во ЕУ и НАТО?

Се поочигледно е дека Христијан Мицкоски има проблем со членството на Македонија во ЕУ и НАТО!

Џабе се правда преку писма дека наводно е за НАТО и ЕУ, имаше можност Мицкоски тоа да го покаже пред референдумот, а тој дејствуваше спротивно од интересот на државата.

Еве и сега има можност да докаже дека е за НАТО и ЕУ и да ги повика пратениците на ВМРО-ДПМНЕ како што целата јавност ги повикува, да ги поддржат уставните измени – но тој не го прави тоа.

Мицкоски покажува и основни непознавања на политиката. После 27 години во кои Македонија беше заглавена заради овој спор, после 11 години изолација, Мицкоски се дрзна да каже дека сега не е амбиентот?

Македонија и нејзините генерации немаат уште 27 години да чекаат на Мицкоски да му се погоди амбиентот.

Ако не го држи сеќавањето, Мицкоски нека ги погледнете снимките и фотографиите од лидерските средби на кои течеа консултации за ова важно прашање, ќе види дека и тој бил на тие средби, секако дека бил и информиран и консултиран. Но дали имал став Мицкоски на тие средби?

Христијан Мицкоски е разочарување!

Ако продолжи да се обидува да ја блокира иднината на Македонија, во следните неколку денови парламентарното мнозинство ќе распише предвремени парламентарни избори.

Граѓаните ќе ја донесат одлуката, со огромно мнозинство ќе победи опцијата за иднината, Македонија ќе биде дел од НАТО и ЕУ.

 

 

Скопје, 17.10.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести