fbpx

Предвремени избори ако раководството на ВМРО-ДПМНЕ продолжи со блокади, Мицкоски нема да може да избега од волјата на граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Раководството на ВМРО-ДПМНЕ треба да знае дека не можат да побегнат од волјата на граѓаните. Јасно изразената волја на мнозинството граѓани за иднина во ЕУ и НАТО ќе биде реализирана и секој кој се огрешил пред законот ќе одговара.

Доколку врвот на ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски продолжат со деструктивното однесување, единствен излез се предвремени избори организирани веднаш на кои граѓаните ќе одлучат за иднината во ЕУ и НАТО.

Мицкоски нема да може да избега од волјата на граѓаните. Амнестија нема да има, Македонија ќе биде членка на ЕУ и НАТО.

 

Скопје, 13.10.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести