fbpx

Сега не е време за измислување непостоечки теми

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Македонија кончено тргна напред и тоа е воочливо во многу сфери, вклучително и во здравството.

Над 19.000 здравствени работници ќе земаат повисока плата веќе од следниот месец, а се воведе и зголемување на надоместокот за прекувремена работа, дежурства и ноќен труд.

Преземени се значителни чекори во обезбедувањето на квалитетни и достојни услови за работа на лекарите со зголемувањето од 5 отсто на платите на здравствените работници.

Набавката за која денеска ВМРО-ДПМНЕ лажно обвинува е интервентна набавка поради итност, со цел пациентите да не останат без лекови. Станува збор за набавка којашто е вообичаена, нормална и законски спроведена.

ВМРО-ДПМНЕ знае дека ваквите јавни набавки ги спроведува секоја клиника посебно, а не Министерството за здравство.

Не е сега време за измислување  непостоечки теми за партиски препукувања. Сега е време за државничко, одговорно однесување и обединување околу македонската иднина, околу интересите на граѓаните

Време е раководството во ВМРО-ДПМНЕ матрицата на лажни вести и измислици да ја замени со одговорно и државничко однесување. Време е ВМРО-ДПМНЕ да ги повика своите членови да излезат на референдумот ЗА европска Македонија и да изберат иднина.

 

Скопје,22.09.2018                                        

 

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести