fbpx

СДСМ има план за европска иднина: Плус 200 евра за секо прво вработување на младите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ има јасен план за европска Македонија, прецизна изборна програма со конкретни мерки и проекти

Во фокусот на програмата е унапредувањето на животниот стандард на сите граѓаните, пред се поддршката за младите.

Новата влада на СДСМ ќе обезбеди по 200 евра месечно во првите 12 месеци за секое прво вработување на лица до 26 години.

Од особено значење за младите е европската иднина на државата. Младите сакаат да живеат во европска Македонија, со европски стандард, европски вредности и начин на живот.

Со СДСМ нема откажување од европскиот пат.

СДСМ посветено ќе работи на завршување на преговорите со ЕУ до 2028 година и членство во унијата до 2030 година.

Последни вести