fbpx

Продолжува хистеријата на ширење лажни вести од страна на ВМРО-ДПМНЕ, оваа партија не кажа дали е против членството во НАТО?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Иако сите изнесени невистини од страна на ВМРО ДПМНЕ беа демантирани од страна на Владата на Република Македонија опозициската партија продолжува со хистеричното ширење лажни вести.

ВМРО-ДПМНЕ нема јасен став за најважното прашање за иднината на државата а од друга страна хистерично шири лажни вести директно или индиректно поврзани со напредокот на Македонија во НАТО.

Граѓаните ширум Македонија се радуваа и излегоа да ја прослават убавата вест, покана за членство на Македонија во НАТО. Само од ВМРО-ДПМНЕ ништо, нема честитки, нема радост за веста којашто е значајна за иднината на Македонија.

Јавноста очекува одговор дали ВМРО-ДПМНЕ е против членството на Македонија во НАТО?
Криминалната ВМРО-ДПМНЕ може да учи како се работи транспарентно, одговорно и отчетно, водејќи сметка за граѓаните.

Владата веднаш објави целосен извештај за прославата „Одиме напред-Македонија во НАТО и ЕУ“ и јавноста ги знае сите детали околу целокупните трошоци, реализирани во законска и транспарентна постапка.

Отеченоста и транспарентноста беа мисловна именка во времето на ВМРО-ДПМНЕ.

Режимот функционираше врз база на „дил ориентед“ зделките, се бараа провизии од милионски суми само за еден пат, рајските шеми и оф шор компании на Белизе служеа за испумпување на парите на граѓаните, никој не знаеше каде завршуваа парите на граѓаните.

Бројните судски постапки коишто се во тек го потврдуваат тоа и од нивната завршница граѓаните ќе ги добијат одговорите.

 

Скопје, 17.08.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести