fbpx

Ковачевски: Во новиот мандат до 100% поголем капацитет на обновливи извори на енергија

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Енергетската трансформација која започна токму во мандатот на Владата која јас ја предводев овозможи 600 мегавати енергија од обновливи извори наспроти оние 16 мегавати вкупно во времето на нашите политички конкуренти. Тоа е видлив и јасен резултат од добрите социјалдемократски политики. Во наредните четири години инсталираниот капацитет на обновливи извори на енергија ќе го зголемиме за 100%! – потенцираше претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски вечерва во Тетово.

-Воедно секој граѓанин, вклучително и децата, ќе добијат акции во вредност од по најмалку 8.000 денари или најмалку 500 евра за едно четиричлено семејство, со новата реформа за враќање на енергетските компании во рацете на граѓаните. Вредност која на берзата ќе биде далеку поголема – додаде тој.

Со големата енергетска реформа, државните енергетски компании ги враќаме назад, кај граѓаните. Висок процент од вкупниот број издадени акции во државните енергетски компании ќе се поделат еднакво на граѓаните – рече претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски вечерва на митинг во Тетово.

Последни вести