fbpx

Укинување на партиципацијата во здравството и поголеми плати до 180.000 денари за докторите специјалисти

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ, во новиот мандат, за првпат воведува целосно укинување на партиципацијата во здравството.

Со точно предвидени мерки се укинува партиципацијата од 20% во здравството.

Истовремено се обезбедуваат повисоки плати за медицинскиот персонал.

Докторите специјалисти ќе имаат плати до 180.000 денари, општите доктори 120.000 денари, а медицинските сестри до 90.000 денари.

СДСМ води сметка за сите, создава услови лекарите и сестрите да останат тука и дома да си ја градат иднината.

Последни вести