fbpx

Собранието кажа ДА за македонската иднина, се отвораат перспективите, поканата за влез на Македонија во НАТО е ставена на дневен ред

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Собранието денеска кажа ДА за македонската иднина.

Конечниот Договор за решение на 25 годишниот спор што ја влечеше земјава надолу ги отвора евроатланстските перспективи.

Веста дека Северноатлантскиот совет прифатил поканата за влез на Македонија во НАТО да биде ставена на дневен ред на следниот самит на Алијансата е уште една потврда дека Договорот е патриотски чин кој обезбедува сигурна иднина на државата, на граѓаните.

Лидерството е препознаено, Македонија чекори кон целосна интеграција во НАТО и ЕУ.

Со Договорот се зајакнува и заштитува македонскиот идентитет, никогаш повеќе да не биде негиран или оспоруван.

Договорот е историска можност за македонската иднина.

Конечниот збор за решението ќе го имаат граѓаните. Убедени сме дека на референдумот, граѓаните ќе кажат ДА за обезбеден и гарантиран македонски идентитет, ДА за целосна интеграција во ЕУ и НАТО, ќе кажат ДА за македонската иднина.

 

Скопје, 20.06.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести