fbpx

Ковачевски официјално го потврди повлекувањето од функцијата Претседател на СДСМ, побара свикување Конгрес и организирање внатрепартиски избори

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Почитувани,

Ве информираме дека на денешната седница на Извршниот одбор на СДСМ, претседателот Димитар Ковачевски го потврди повлекувањето од функцијата Претседател на СДСМ којашто ја најави на 8-ми мај, како високо морален чин, и согласно Статутот на партија иницираше свикување Конгрес на СДСМ заради анализа на изборните резултати и изјаснување за довербата на органите на СДСМ, избрани од Конгресот, со оглед на изборните резултати.

Интегралната содржина на дописот на претседателот Ковачевски до Извршниот одбор и претседавачот на Централниот одбор, Славјанка Петровска, ви ја испраќаме во прилог. (ЛИНК)

 

Последни вести