Повик за пријавување: 17-ти Летен камп на Социјалдемократската младина на Македонија

Дали сте подготвени да тргнете на едно патување кое ќе ги зајакне вашите вештини и ќе Ве доближи до Социјалдемократијата ова лето? СДММ во соработка со Прогрес Институт и со поддршка од Фондацијата Макс Ван Дер Штул од Холандија, го најавува 17-тиот традиционален Летен камп – „Трајче Нешковски“, единствена можност за млади ентузијасти да се вклучат во динамично учење, вмрежување и забава!

Датуми: 11-14 јули 2024 година
Локација:  Охрид

Кој може да аплицира?

Оваа година, возбудени сме што ќе ги отвориме вратите само за учесници кои до сега не ја почувствувале магијата на Летниот камп на СДММ! Доколку претходно не сте присуствувале на нашиот Летен камп, ова е вашата шанса да се придружите на енергичната заедница на млади, посветени на социјалдемократските вредности и правење промени во општеството.

Што да очекувате?

• Работилници водени од експерти на теми како што се лидерство, социјална правда и одржлив развој.
  • Интерактивни дискусии и активности дизајнирани да ги подобрат вашите вештини и да ги прошират вашите перспективи.
  • Заедно со други млади лидери, активисти и професионалци од цела Македонија.
  • Уживајте во мешавина од едукативни и рекреативни активности во прекрасен амбиент.

Критериуми за учество

• Мора да биде помеѓу 18 и 29 години;
  • Да е член на СДСМ односно СДММ;
  • Да верува и да ги споделува социјалдемократските вредности;
  • Да не учествувал во претходните летни кампови на СДММ.

Како да се аплицираш?

Вашата апликација, Мотивационо писмо и кратка биографија ги испраќате на sdmm@sdsm.org.mk

1. Мотивационо писмо: Објаснете зошто сакате да учествувате и како планирате да го искористите стекнатото искуство.
  2. Кратка биографија: Ваша кратка биографија или резиме од досегашното стекнато образование, професионално и партиско искуство.

Краен рок за аплицирање

Сите апликации мора да се поднесат до 23 јуни 2024 година. Задоцнетите апликации и тие кои што не ги исполнуваат основните критериуми, нема да се разгледуваат.

Процес на селекција

Изборната комисија ќе ги разгледа сите апликации и ќе ги извести успешните кандидати до 29 јуни 2024 година.

Не ја пропуштајте оваа неверојатна можност да се надградувате, учите и да се поврзете со други млади поединци. Аплицирајте веднаш и бидете дел од промената што сакате да ја видите во Македонија!

За повеќе информации, контактирајте со Вашиот претседател на Локален клуб на СДММ или контактирајте не наsdmm@sdsm.org.mk.

Со нетрпение очекуваме да Ви посакаме добредојде на 17-тиот летен камп на СДММ!