fbpx

Неказнивоста на говорот на омраза беше одлика за владеењето на ВМРО-ДПМНЕ, денес секој одговара за своите постапки

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Лицемерна е наводната загриженост за говор на омраза на ВМРО-ДПМНЕ, кога токму оваа партија е позната по говорот на омраза и дискриминација што со години ги практикува.

Според јавно објавените информации, Агенцијата за млади и спорт веќе започна процес за утврдување на одговорноста за пропустот со збирката „Млади поети“. Започнатиот процес точно ќе ја лоцира одговорноста по што сите учесници во пропустот ќе се соочат со одговорност.

Времето на неказнивост и прикривање на говорот на омраза, на дискриминацијата и шовинизмот заврши со заминувањето на ВМРО-ДПМНЕ во опозиција. Денес, Македонија се гради како едно општество за сите во кое нема место за говор на омраза , а секој кој сторил каков било прекршок одговара за своите постапки.

 

Скопје, 02.04.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

 

Последни вести