fbpx

ВМРО-ДПМНЕ остави пустош во инфраструктурата, Владата предводена од СДСМ обезбеди 270 милиони евра за изградба на 60 патни правци

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Со 11 годишното криминално владеење, ВМРО-ДПМНЕ остави пустош во инфраструктурата, а секој нивен таканаречен инфраструктурен проект беше симбол на криминал, неспособност и корупција.

Поради неспособноста и криминалните интереси на ВМРО-ДПМНЕ и пропустите на автопатите, државниот буџет беше оштетен за стотина милиони евра, пари на граѓаните.

Очигледна е разликата помеѓу расипничкото владеење на ВМРО-ДПМНЕ и одговорното работење на Владата предводена од СДСМ, којашто започна сериозен инвестициски циклус за подобрување на целокупната патна инфраструктура. За таа цел се обезбедени 270 милиони евра за изградба и реконструкција на 60 патни правци со вкупна должина од околу 800 километри.
СДСМ преку централната и локалните власти што ги предводи, продолжува посветено да работи на развој на инфраструктурата и обезбедување на услови за безбеден и ефикасен транспорт за сите граѓани.

 

Скопје, 29.03.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести